Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

Bowenova masáž - tlaková stimulace technikou Thomase A. Bowena

Mám s touto technikou velmi kvalitní výsledky.

Při této technice pracuji tzv. Bowenovým pohybem - jde o přebrnknutí po svalech. Při tomto úkonu respektuji místo, směr a posloupnost pohybů. Dále respektuji čas a dech klienta. Během práce si vše ohlídám sama. Je-li to třeba, vyzvu klienta ke spolupráci. Bowenův pohyb jako takový se rozezní po svalových vláknech vibrací. Sval jako takový si pamatuje svoji uvolněnost. Po provedení Bowenova pohybu se klienta chvíli nedotýkám. Nechávám pohyb doznít. Je to, jako když slyšíte doznívat tón na kytaře, i když se jí nedotýkáte. Tělo zpracovává získanou informaci a má tendenci se povolovat, protože uvolnění je jeho přirozeností.

Dobře se tímto způsobem uvolňují celá záda, krk, ramena, ruce, hýždě, nohy. Můžeme ovlivnit dýchání, sedací i trojklanný nerv, průběh senné rýmy, uvolnění mimických svalů. Při problému s plodností, který je fyziologického charakteru, mohu za dodržení určitých pravidel pomoci i uvolněním svalů pánve, kostrče (Opravdu to funguje. Miminka jsou už na světě.). Je také pohyb pro křížové bolesti. Lze pomoci i při nočním pomočování u dětí.

Bowenova masáž má i několikadenní dobíhací efekt.

Po masáži je vhodné dodržet dostatečný pitný režim - především vody. Představte si houbu na tabuli suchou a mokrou. Při ohnutí suché cítíte odpor a ani to moc nejde. Při ohnutí mokré vnímáte především dostatečnou pružnost. Takže i vibrace Bowenova pohybu běží lépe. Tělo se také lépe zbavuje vlastních odpadních látek, které se po masáži uvolňují.

Dále je vhodné tělu bezprostředně po masáži nedělat extrémy.

Nebalancovat na jedné noze - k oblekání, svlékání, obouvání, zouvání si sednout.

Netahat těžké věci - nákupy, balíky s vodou, stěhovat, ...

Nepodstupovat horkou ani studenou lázeň a sprchu. Jestliže máte po masáži potřebu se osprchovat, volte teplotu vody akorát - tělovou.

Vyvarujte se také dlouhodobému sezení a stání. Zejména u sezení, byť doma u televize nebo práci na počítači, si natahněte minutku a změňte svoji polohu do 20 až 25 minut. Projděte se po bytě. Jděte se napít, ... Nebo jednoduše relaxujte v leže a odpočívejte. Dlouhodobým sezením můžete docílit sesednutím uvolněných zad, které se Vám ozve druhý den bolestí podobající se natlučením hrany prkna (ne plochy, ale hrany). Pojmenovala jsem to tak z vlastní zkušenosti.

Obrazek

zpět 

 
 

 

 
Update cookies preferences