Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu

Klasická masáž

Je ruční aplikace cílených mechanických podnětů, tzv. hmatů. Obsahují úkony hnětací (tření, vytírání, roztírání, hnětení) a úkony nárazové (tepání a chvění).

Klasická masáž může být částečná i celková.

Při masáži se používají lokální masážní prostředky, nejčastěji emulze, lihové prostředky, oleje, masážní gely.

Také u klasické masáže existují kontraindikace, např. akutní zánětlivé onemocnění, horečnaté a infekční stavy, ...

Masáž vede k úpravě změněných poměrů v organismu k normálu. Podle výzkumů klasická masáž také upravuje biochemickou hladinu organismu. Dochází ke zrychlení celkové regenerace organismu.

Masáž podporuje vyprazdňování povrchových žil, lymfatických cév, sekreci potních žlaz, normalizaci kožního napětí, zlepšuje prokrvení masírované oblasti, vstřebávání otoků či výronů, relaxuje nebo tonizuje (podle zaměření hmatů) svaly, zlepšuje výživu tkání a zmírňuje bolest.

Zlepšující cirkulace přináší čerstvý kyslík do tělesných tkání, což napomáhá odbourání odpadních látek. Urychluje hojení po zraněních. Podporuje zotavení z nemocí. Dochází k prokrvení, uvolnění svalstva. Vyplavuje se množství endorfinu do mozku, které u klientů navozují pocit štěstí a spokojenosti. Masáž má celkový uklidňující nebo povzbuzující účinek na tělesnou výkonnost a ovlivňuje stav centrálního nervového systému.

Pomáhá udržovat zdraví a odbourává emocionální stres. Uvolňuje napjaté svalstvo a pomáhá odstranit zatvrdliny na svalech a úponech. Podporuje krevní a lymfatický oběh. Odplavuje odpadní látky z těla. Zlepšuje výživu kloubů.

Masáž má celkový povzbuzující účinek na tělesnou výkonnost a spánek.

zpět  

 
 

 

 
Update cookies preferences